Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-05-02@17:33:27 GMT

بحران آب در استانی که سرچشمه زاینده‌رود و کارون است

تاریخ انتشار: ۲۰ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۷۲۱۷۴۶

بحران آب در استانی که سرچشمه زاینده‌رود و کارون است

قطعی آب شرب در مرکز استان چهارمحال و بختیاری همچنان ادامه دارد؛ قطعی‌های مکرری که قرار بود تا شب گذشته رفع شود، اما همچنان وجود دارد که تانکر‌های آبرسانی سیار در سطح شهر فعال هستند.

به گزارش تسنیم، چند روز گذشته بود که بارندگی شدید و وقوع سیل در شهرستان کوهرنگ، چشمه کوهرنگ که منبع اصلی تامین آب شرب شهرکرد و چند شهر دیگر است از مدار آب شرب خارج شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با خارج شدن چشمه کوهرنگ از مدار، آب شرب شهرکرد و مناطق اطراف دچار قطعی شد و آب شرب در این مناطق به یک بحران تبدیل شد، بحران قطعی آب که تا حدودی با ورود تانکر‌های آبرسانی سیار کاهش یافت، اما باز هم مشکل اصلی وجود داشت.

از دو شب گذشته عملیات ورود چاه‌های کشاورزی و برخی دستگاه‌های اجرایی به مدار آب شرب آغاز شد تا مقداری از نیاز آب شهرکرد را تامین کند که تاکنون اکثر این چاه‌ها به مدار وارد شده‌اند، اما باز هم در روز جاری شاهد قطعی آب در برخی مناطق شهرکرد هستیم.

ورود چاه‌های کشاورزی و دستگاه‌های اجرایی به مدار آب شرب یکی از راهکار‌های جایگزین و اضطراری بود که قرار بود مشکل را برطرف کند، اما با توجه به کمبود آب و کاهش دبی چاه‌ها، این امر به طور کامل محقق نشد.

علی حیدری، معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار چهارمحال و بختیاری در همین خصوص با توصیه به مردم در رابطه با صرفه جویی در مصرف آب، گفته بود: با توجه به اینکه شاهد کمبود آب به طور قابل توجهی در استان بوده باید در مصرف آب دقت کرد، اگرچه با وارد شدن چاه‌ها به مدار، کمی از مشکل رفع شده است، اما با این حال باز کمبود وجود خواهد داشت که باید مردم عزیز با صرفه‌جویی، همکاری کنند تا از این بحران گذر کرد.

وی ادامه داد: نیاز به صرفه‌جویی ۳۰ درصدی همشهریان شهر شهرکرد هست تا از این معضل عبور کرد وگرنه دچار قطعی‌های مکرر آب خواهیم بود.

روند رو به بهبود کدورت منبع تامین آب "شهرکرد"

‌احمدرضا محمدی مدیرعامل آبفا چهارمحال و بختیاری ظهر امروز در جمع خبرنگاران استان در تشریح آخرین وضعیت آب شرب شهرکرد، اظهار داشت: تاکنون ۶ چاه جدید به مدار آب شرب شهرکرد اضافه شده است.

وی با بیان اینکه مدیرعامل آبفا کشور در استان حضور دارد و شخصا بصورت میدانی پیگیر مشکلات است، ادامه داد: حدود ۱۵ اکیپ عملیاتی آبفا از سراسر کشور در سطح شهرستان در حال رفع برخی مشکلات و وارد مدار کردن چاه‌های کشاورزی هستند.
مدیرعامل آبفا چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه تصفیه‌خانه خلک با حضور اکیپ‌هایی از تهران درحال تجهیز است، بیان کرد: با تجهیز این تصفیه‌خانه مقداری از چشمه کوهرنگ که گل‌آلود شده بود را می‌توان به مدار آب شرب بازگرداند.

محمدی با اشاره به اینکه مردم همچنان صرفه‌جویی را باید راس امور خود قرار دهند، مطرح کرد: کدورت چشمه کوهرنگ از ۴ هزار به ۱ هزار رسیده است که این روند امیدوارکننده است.

وی در پایان خاطرنشان کرد: با ورود چاه‌های جدید به مدار آب شرب شهرکرد، وضعیت در حال تثبیت است و قطعی‌ها تقریبا به صفر می‌رسد، مگر مورد که هوا گرفته باشد، اکنون همکاران در حال رفع این مشکل نیز در سطح شهرکرد هستند.

به نظر می‌رسید با ورود چاه‌های کشاورزی و دستگاه‌های اجرایی مشکل قطعی آب تا حدود زیادی رفع شود، اما بررسی‌های میدانی تسنی در مناطق مختلف شهرکرد نشان می‌دهد همچنان مشکل قطعی آب وجود دارد و تنها راهکار موجود صرفه‌جویی در مصرف آب است.

استان چهارمحال و بختیاری روزگاری ۱۱ درصد آب کشور را تامین می‌کرد و اکنون نیز سرچشمه دو رود بزرگ زاینده‌رود و کارون است، اما در مرکز این استان با جمعیتی حدود ۲۰۰ هزار نفر اکنون شاهد قطعی‌های مکرر آب شرب هستیم.

منبع: فرارو

کلیدواژه: قطعی آب شهرکرد چهارمحال و بختیاری چاه های کشاورزی مدار آب شرب آب شرب شهرکرد ورود چاه چشمه کوهرنگ صرفه جویی قطعی آب قطعی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۲۱۷۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جمع‌آوری یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون فوت‌مکعبی گازهای همراه

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی از جمع‌آوری درمجموع یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون فوت‌مکعب از گازهای همراه شرق و غرب کارون، با سرمایه‌گذاری صنعت پتروشیمی، حداکثر تا سه سال آینده خبر داد.

به گزارش ایسنا، مرتضی شاهمیرزایی امروز در آیین امضای تفاهم‌نامه طرح‌های توسعه میدان‌های گازی کشور با هلدینگ‌ها، شرکت‌های پتروشیمی و اکتشاف و تولید، با بیان اینکه یکی از مشکلات اساسی صنعت پتروشیمی در سال ۱۴۰۳ که «جهش تولید با مشارکت مردم» نام‌گذاری شده، تأمین خوراک پایدار است، اظهار کرد: همه باید برای تحقق راهبرد تعیین‌شده از سوی مقام معظم رهبری در این مسیر حرکت کنیم.

وی با بیان اینکه تقاضا دارم شرکت‌های ملی نفت، گاز، پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران به‌منظور تحقق جهش تولید کمک‌حال صنعت پتروشیمی باشند، گفت: هم‌اکنون طرح‌های جمع‌آوری گازهای همراه نفت در قالب چهار طرح برای جمع‌آوری گازهای غرب و شرق کارون از سوی شرکت پالایش بیدبلند خلیج‌فارس، شرکت هویزه خلیج‌فارس، ان‌جی‌ال ۳۱۰۰ و شرکت پتروشیمی مارون در حال اجراست تا از سوزاندن گازهایی که در دهه‌های پیش سوزانده می‌شد، جلوگیری شود.

وی با بیان اینکه حداکثر تا سه سال آینده در مجموع یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون فوت‌مکعب از گازهای همراه شرق و غرب کارون توسط صنعت پتروشیمی جمع‌آوری می‌شود که گاز متان آن به شبکه سراسری تزریق و C۲+ آن خوراک پتروشیمی‌ها می‌شود، گفت: امروز روزی تاریخی است چراکه همکاری تنگاتنگ دولت و بخش خصوصی را برای اجرای هرچه سریع‌تر طرح‌های توسعه میدان‌های گازی شاهد هستیم.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با تاکید بر اینکه شرکت ملی صنایع پتروشیمی نیز به‌عنوان شرکت مادر تخصصی، در این مسیر در کنار هلدینگ‌ها خواهد بود، گفت: تکمیل زنجیره ارزش  مهم‌ترین راهبرد صنعت پتروشیمی است باید با شتاب بیشتر به‌سمت تکمیل زنجیره ارزش حرکت کنیم و از وابستگی به خارج بی‌نیاز شویم، بنابراین صنعت پتروشیمی، با سرمایه‌گذاری در بالادست، از تکمیل زنجیره ارزش غافل نمی‌شود.

وی با بیان اینکه بومی‌سازی در حوزه کالا و تجهیزات، کاتالیست و مواد شیمیایی در صنعت پتروشیمی را از پیش‌ترها آغاز کرده‌ایم، تاکید کرد: برنامه‌ریزی تعمیرات اساسی مجتمع‌های پتروشیمی برای فصل زمستان، به‌دلیل محدودیت‌های کمبود خوراک در زمان کوتاه انجام شود.

او اظهار کرد: از شرکت‌های پتروشیمی درخواست داریم تا به پرداخت بهای خوراک و سوخت دریافتی مطابق قرارداد متعهد باشند.

ادامه دارد

دیگر خبرها

  • آبرسانی به روستای محروم و صعب العبور دره دول
  • هوای اهواز بر مدار نارنجی است / شاخص کیفی ۲۳ شهر سالم و پاک ثبت شد
  • میدان‌داری شرکت‌های ایرانی در میدان‌های نفت و گاز غرب کارون
  • دستگیری عامل قدرت نمایی در رفسنجان
  • عامل قدرت نمایی با سلاح سرد در رفسنجان دستگیر شد
  • آبی که از سرچشمه گل آلود می شود ؛ داستانی تکراری این بار در روستای سرکلاته کردکوی
  • جمع‌آوری یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون فوت‌مکعبی گازهای همراه
  • اجرا نشدن شبکه فاضلاب روستایی در حاشیه زاینده‌رود سلامت عمومی را به خطر می‌اندازد
  • اجرا نشدن فاضلاب روستایی در حاشیه زاینده‌رود سلامت عمومی را به خطر می‌اندازد
  • ستاره‌شناسان قوی‌ترین شواهد برای سیاره نهم را کشف کردند