Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایسنا، قاسم تقی‌زاده خامسی در جلسه شورای هماهنگی مدیریت بحران خوزستان با موضوع بررسی مشکلات تامین آب استان خوزستان که امروز (۲۵ تیرماه) در استانداری خوزستان برگزار شد، اظهار کرد: در کشوری زندگی می‌کنیم که ۸۵ درصد آن در منطقه خشک واقع شده است یعنی آب به اندازه کافی در آن وجود ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۵۰ درصد جمعیت کشور نیز در نقاطی زندگی می‌کنند که تنها حدود ۲۰ درصد منابع آب در این نقاط وجود دارد بنابراین برای تامین آب شرب این نقاط مشکل داریم.

وی افزود: راه حل در این زمینه این است که آب به صورت میان حوضه‌ای یا داخل حوضه‌ای منتقل شود تا آب شرب تامین شود. اولین اولویت یک نظام و حکومت برای مردم، تامین آب و برق است بنابراین نمی‌توان به مردم گفت تشنه بمانید.

مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران تصریح کرد: جمعیت ایران پس از انقلاب اسلامی، دو و نیم برابر شده است و میزان آب تجدیدپذیر ۳۰ درصد کاهش یافته است. در کشور، فردی وجود ندارد که در خصوص آب صاحب نظر باشد و اعتقاد نداشته باشد که آب، ابرچالش امروز و آینده است.

وی افزود: نمی‌توانیم ۹۰ درصد آب را در یک بخش یعنی کشاورزی مصرف کنیم و راندمان کمتر از ۵۰ درصد باشد. تا چه زمانی وضعیت باید اینگونه باشد؟ آب شرب ۷ درصد و صنعت ۳ درصد مصرف دارد و مابقی در بخش کشاورزی مصرف می‌شود.

تقی‌زاده خامسی تصریح کرد: اقتصاد و زندگی کشاورزان به کاشت وابسته است و باید آن را اداره و هدایت کنیم. نمی‌توانیم به کشاورزان بگوییم بکارید تا ببینیم چه می‌شود. ما گفتیم هر تصمیمی استاندار خوزستان در خصوص کشاورزی بگیرد، پای آن ایستاده‌ایم.

وی با بیان اینکه میزان آب پشت سدها مشخص است، گفت: در کنار این موارد، دچار تغییر اقلیم شدیم. اگر سیل ۹۸ رخ نمی‌داد و خشکسالی ادامه پیدا می‌کرد، نمی‌دانستیم باید چه کار می‌کردیم. خوشبختانه سیل در خوزستان خسارت جانی نداشت و خوب مدیریت شد اما تغییر اقلیم داشتیم و چاره‌ای جز مدیدیت نداریم. همچنین باید با مردم حرف بزنیم.

معاون وزیر نیرو با اشاره به انتشار مطالبی در خصوص وضعیت بحران کم آبی در استان خوزستان افزود: فضای مجازی بی‌رحم است اگر بخواهیم خود را با آن تنظیم کنیم نمی‌توانیم زندگی کنیم. دولت به انداره توان برای خوزستان اعتبار و پول در نظر گرفته است. آب و جا محدود است؛ مگر استاندار خوزستان برای هورالعظیم چه کار می‌تواند انجام دهد؟

وی با بیان اینکه ورود آب به زاینده‌رود هیچ ارتباطی به کارون ندارد، گفت: ۹۰ میلیون مترمکعب برداشت آب در برابر حجم سد کرخه عددی نیست؛ این آب، حق‌آبه بخش شرق و غرب اصفهان برای باغات بوده است.

تقی‌زاده خامسی با اشاره به انتقادات از طرح انتقال آب بهشت آباد تصریح کرد: طرح بهشت آباد یک سامانه آبرسانی است که قرار بود بیش از یک میلیارد مترمکعب آب برای سه شهر منتقل کند که در طرح بازنگری کردیم و یک چهارم آن هم برای تامین آب شرب اصفهان شد.

وی افزود: در دو سه سال قبل این پروژه در حال انجام بود اما به دلیل نداشتن مجوز زیست محیطی متوقف شد. تا امروز هیچ طرحی بدون مجوز زیست محیطی شروع نشده است و با داشتن این مجوز نیز تعطیل نشده است.

مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران گفت: هر طرح انتقال آب، مخالفان و موافقانی دارد اما وقتی مراحل قانونی را طی کرد، همه باید آن را قبول کنند.

وی افزود: طرح بهشت آباد برای بررسی زیست محیطی به سازمان محیط زیست ارسال شد که تونل را رد کردند. بررسی مجدد در حال انجام است و باید مراحل قانونی طی شود. اکنون این تونل تعطیل است و کار در آن انجام نمی‌شود.

تقی‌زاده خامسی گفت: خروجی سد کرخه سه شب است که سه برابر شده اما آب به پایین دست نمی‌رسد و وسط راه، آب را برای کشت‌های غیرقانونی می‌برند.

پربیننده ترین دیگر بحران آب نداریم، ورشکستگی آبی داریم قانون قیر رایگان چیست و چه مشکلاتی ایجاد می کند؟ قبض برق ۴میلیونی؛ دولت مقصر است یا علی کریمی؟ قطعی‌ های برق چرا حل نمی‌ شود؟ دیگر قطعی برق نداریم

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: خوزستان تقی زاده خامسی تامین آب آب شرب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۴۱۷۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرا نشدن شبکه فاضلاب روستایی در حاشیه زاینده‌رود سلامت عمومی را به خطر می‌اندازد

رئیس شورای اسلامی شهرستان سامان با اشاره به لزوم اجرای شبکه فاضلاب روستایی حاشیه زاینده‌رود گفت: ورود فاضلاب به این رودخانه می‌تواند تهدیدی برای سلامت عمومی مصرف‌کنندگان آب از این حوزه باشد و اجرای شبکه فاضلاب این روستاها باید هرچه سریع‌تر صورت بگیرد.

غلامرضا چهلگردی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در چهارمحال‌وبختیاری اظهار کرد: با وجود چهارهزار جوان دارای مجوز فعالیت از اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی، تکمیل ساختمان فرهنگسرای شهرستان سامان ضروری و نیازمند اعتبار لازم است.

وی با اشاره به لزوم اختصاص اعتبار برای تکمیل ساختمان اداره ثبت احوال شهرستان سامان، گفت: ساخت ساختمان اداری ثبت احوال حدود پنج سال پیش شروع شده و سه سال است که کاملاً تعطیل شده است، همچنین تکمیل ساختمان بخشداری زاینده رود، احداث بیمارستان محلی شهرستان سامان و ساماندهی مسیل اصلی شهر سامان و ایمن‌سازی آن نیازمند تخصیص اعتبار مناسب است‌.

رئیس شورای شهرستان سامان ادامه داد: جاده سامان به تیران به عنوان یکی از محورهای اصلی ورودی استان و تکمیل جاده سامان به قراقوش با توجه شرایط خاص این جاده، باید در اولویت کاری قرار داده شود.

چهلگردی با اشاره به لزوم اجرای شبکه فاضلاب روستایی حاشیه زاینده‌رود، افزود: ورود فاضلاب به این رودخانه می‌تواند تهدیدی برای سلامت عمومی مصرف‌کنندگان آب از این حوزه باشد و اجرای شبکه فاضلاب این روستاها باید هرچه سریع‌تر صورت بگیرد.

کد خبر 749212

دیگر خبرها

  • باند دوم پل هادی‌آباد شهرستان کارون به بهره‌برداری رسید
  • بهره برداری از باند دوم پل هادی آباد کارون
  • روند اجرایی پروژه‌های عمرانی استان خوزستان باید تسریع شود
  • ورود پیکر مطهر شهیدان عشیری لیوسی و پور عزیز پورمحمدی به خوزستان
  • آماده‌باش خوزستان همزمان با ورود احتمالی بارش‌های سیل‌آسا
  • ورود بیش از ۵۰ درصد متانولی‌ها به حوزه بنزین
  • ورود سامانه بارشی فعال به خوزستان
  • حقابه هورالعظیم چگونه تامین می‌شود؟
  • اجرا نشدن شبکه فاضلاب روستایی در حاشیه زاینده‌رود سلامت عمومی را به خطر می‌اندازد
  • برگزاری نشست تعاملی مدیران شرکت ملی انتقال گاز ایران و مخابرات منطقه خوزستان