Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-05-03@02:29:37 GMT

برج سازی در وسط رود کارون

تاریخ انتشار: ۳۱ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۲۸۷۴۳۱

برج سازی در وسط رود کارون

کارشناسان محیط زیست هشدار می‌دهند که ساخت برج وسط رودخانه کارون باعث رسوب‌گذاری و تغییر ریخت شناسی رودخانه می‌شود. با وجود این هشدار، «احمدرضا لاهیجان زاده» مدیرکل محیط زیست خوزستان در گفت‌و‌گو با «ایران» اظهار نظر درباره صدمات وارده این طرح به رودخانه کارون را منوط به اعلام نظر وزارت نیرو می‌داند. زهرا کشوری

ایران آنلاین / تلاش‌های خبرنگار ما برای گفت‌و‌گو با کارشناسان آب وزارت نیرو هم بی‌نتیجه می‌ماند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

«هژیرکیانی» فعال محیط زیست خوزستان در این باره می‌گوید: «این برج با اعتباری بالغ بر 40 میلیارد تومان در بستر و حریم رودخانه کارون و در مجاورت پل طبیعت اهواز کلنگ زنی شد.» یکی از کارشناسان حوزه محیط زیست به «ایران» می‌گوید: «وزارت نیرو هنوز به استعلام‌های شرکت عمران ساحل کارون مجری طرح پاسخ نداده است.» البته این شرکت هم منتظر مجوز وزارتخانه نماند و برج‌سازی را به جان بستر رودخانه کارون انداخت تا این سؤال پیش بیاید که چرا اعتبار صرف راه‌اندازی تصفیه خانه شرق که نیازمند بودجه 50 میلیارد تومانی است، نشود تا از خطراتی که ورود فاضلاب به رودخانه برای سلامت شهروندان دارد جلوگیری شود؟

هژیر کیانی می‌گوید: «سازمان آب و برق که متولی حفاظت از بستر رودخانه کارون است، باید پاسخگو باشد که چرا از اجرای این پروژه و ساخت و ساز در حریم و بستر رودخانه کارون جلوگیری نمی‌شود.» به گفته او، سازمان آب و برق خوزستان مدعی است که پروژه برج 110 متری در حریم و بستر رودخانه کارون فاقد مجوز این سازمان است اما اگر این پروژه فاقد مجوز است، چگونه کلنگ‌ زنی شده و چرا سازمان آب و برق خوزستان از مجریان و دست‌اندرکاران پروژه شکایتی نمی‌کند؟
رئیس انجمن دوستداران طبیعت و محیط زیست خوزستان همچنین به ایسنا می‌گوید:«معتقدیم سازمان آب و برق و اداره‌کل حفاظت محیط زیست خوزستان باید پاسخگوی چرایی اجرای این پروژه باشند که نه فقط در حریم رودخانه بلکه در بستر و قلب رودخانه کارون قرار دارد. در کمتر نقطه‌ای از ایران در قلب یک رودخانه، چنین ساخت و سازهایی صورت می‌گیرد.» او می‌گوید: «اعتبار پروژه برج 110 متری بالغ بر 40 میلیارد تومان و از محل اعتبارات شهرداری اهواز است که نشان می‌دهد شهرداری اهواز نیز در این میان مقصر است و باید پاسخگو باشد. شهرداری و شورای شهر اهواز باید بر این موضوع نظارت می‌کردند.» فعالان حوزه محیط زیست خوزستان به «ایران» می‌گویند که برنامه‌ای برای کوچک‌سازی «کارون» وجود دارد. آنها این برنامه را ادامه انتقال آب رودخانه کارون می‌دانند. کیانی می‌گوید:«اینکه از این فضای بی‌آبی و کم‌آبی رودخانه کارون سوءاستفاده کنیم و حریم، عرض و بستر رودخانه را کاهش دهیم، خطایی آشکار است. اجرای پروژه ساخت و ساز در حریم و بستر رودخانه کارون، آن هم پروژه‌ای به این عظمت، نشان‌دهنده این است که وضعیت فعلی رودخانه کارون را پذیرفته‌ایم و قبول کرده‌ایم که رودخانه کارون نباید بیشتر از این آب داشته باشد.»
مجتبی گهستونی فعال حوزه محیط زیست سخنگوی انجمن میراث فرهنگی تاریشای خوزستان هم به «ایران» می‌گوید:«برخی از مسئولان بدون اینکه جزئیات را اعلام کنند از صدور مجوز برای ساخت این برج در دل کارون سخن می‌گویند.» به گفته گهستونی حتی اگر مجوز داشته باشد هم جای تردیدهایی در مورد کارشناسی بودن صدور مجوزها باقی می‌گذارد. او به پروژه سد گتوند اشاره می‌کند و می گوید:«تنها اعلام صدور مجوزها کافی نیست بلکه احداث سازه‌های جدید در بستر رودخانه مسأله‌ای حساس است و صدها کارشناس و  دوستدار محیط زیست باید توجیه شوند که چه راهکارهایی برای رفع نگرانی‌ها اندیشیده شده است.»
با‌وجود اعلام برخی از مسئولان استانی مبنی بر صدور مجوزهای لازم برخی از کارشناسان آب و نیرو اعلام می‌کنند که وزارت نیرو هنوز به استعلام‌های شرکت عمران ساحل کارون پاسخ نداده است.
احمد لاهیجان‌زاده، مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان هم هرچند در گفت‌و‌گو با « ایران» اظهار نظر درباره این طرح را منوط به اعلام نظر وزارت نیرو دانسته اما در گفت‌و‌گو با رسانه‌های محلی ساخت و ساز در حریم رودخانه را سبب از بین رفتن قدرت خودپالایی کارون و افزایش میزان شوری آب اعلام کرده است. او به «ایران» هم می‌گوید:«قانون وظیفه حفاظت از رودخانه‌ها و نظارت بر ساخت و سازها در حریم آنها را به وزارت نیرو داده و از آن جایی که بر اساس قوانین، هرگونه ساخت و ساز در داخل رودخانه ممنوعیت دارد، سازمان آب و برق استان خوزستان باید در این خصوص پاسخگو باشد.» لاهیجان‌زاده هشدار می‌دهد که ساخت این برج در وسط رودخانه بی‌شک باعث رسوب‌گذاری در داخل رودخانه کارون می‌شود که با طرح لایروبی رودخانه کارون کاملاً مغایرت دارد.
او اجرای پروژه لایروبی کارون با اعتبار 350 میلیاردتومان را مغایر با طرح‌هایی چون احداث برج‌سازی در داخل رودخانه می‌داند. یکی از کارشناسان استانی هم می‌گوید:« این برج در نقطه‌ای قرار گرفته که ثروتمندان منطقه را ثروتمندتر می‌کند.» به گفته او این پل برج اگر در بالادست یا پایین دست کارون ساخته می‌شود کمترین خسارت را برای کارون داشت و از سوی دیگر به ایجاد اشتغال برای قشر فقیر و کم درآمد اهواز هم منجر می‌شود.
او ایجاد این پل را همچنین باعث ایجاد گره ترافیکی می‌‌داند. این کارشناس که نمی‌خواهد نامی از او برده شود، مشکل دوم آن را نحوه اجرای پل می‌داند و می‌گوید:«پل‌های معلق در دنیا با تکنیک‌های خاص ساخته می‌شوند تا آسیبی به رودخانه‌ها نزنند. اما در این برنامه شمع کوبی در عرض رودخانه انجام گرفته که باعث رسوب‌گذاری و تغییر ریخت شناسی کارون می‌شود.»

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۲۸۷۴۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاکید رئیس جمهور بر مردمی‌سازی و به‌کارگیری فناوری‌های روز در حفاظت محیط زیست

به گزارش جام جم آنلاین، در جلسه شورای‌عالی حفاظت محیط زیست که عصر امروز (پنجشنبه) به ریاست حجت الاسلام سید ابراهیم رئیسی تشکیل شد، ۶ دستور کار این جلسه، شامل رفع تعارضات محیط زیستی دستگاه‌های مختلف در استان‌های فارس، زنجان، خراسان شمالی، مازندران و اصفهان، ارتقای ۵ عرصه حفاظت شده، اصلاح، بازنگری و انتزاع در حدود و شمولیت ۵ منطقه حفاظت شده، تعدیل بهای مطالبه ضرر و زیان تلف شدن جانوران وحشی و تعیین تعرفه‌های آزمایشگاه‌های معتمد به تصویب رسید.

در این جلسه رئیس جمهور در سخنانی، مردمی کردن حفاظت از محیط زیست از طریق ایجاد حس مسئولیت و دغدغه‌مندی در عموم مردم نسبت به حفاظت از محیط زندگی خود را از مهم‌ترین ماموریت‌های سازمان و شورای‌عالی حفاظت محیط زیست دانست و تصریح کرد: تحقق این هدف نیازمند تهیه و تدوین طرحی جامع شامل تعریف دقیق ملاحظات زیست محیطی همراه با زمانبندی مشخص است.

ابراهیم رئیسی تلاش برای تحقق عدالت محیط زیستی و بهره‌گیری از روش‌ها و دستاوردهای دانش‌بنیان در راستای ارتقای سیاست‌ها و راهکارهای حفاظتی از محیط زیست را از دیگر مسئولیت‌ها و مأموریت‌های مهم سازمان و شورای حفاظت محیط زیست برشمرد و سازمان محیط زیست را موظف کرد تا علاوه بر به کارگیری فناوری‌های روز، با تعریف دقیق شاخص‌های زیست محیطی برای بهره‌برداران صنعتی، کشاورزی و عمرانی از عرصه‌های طبیعی و همچنین کمک گرفتن از ظرفیت‌ دستگاه‌های مختلف مثل ظرفیت نیروهای نظامی و انتظامی که اشراف کاملی بر همه مناطق کشور دارند، ظرفیت و اثرگذاری اقدامات حفاظتی از محیط زیست کشور را ارتقا دهد.
سید ابراهیم رئیسی از همه کارشناسان ادارات محیط زیست خواست که در تعیین سیاست‌ها، بررسی درخواست‌های بهره‌برداران صنعتی، معدنی و کشاورزی و اقدامات حفاظتی از محیط زیست بر مبنای شاخص‌ها و مبانی قابل دفاع و اقناع‌کننده و نه صرفا سوابق آن مناطق اعمال نظر کنند و اجازه ندهند بهره‌برداری و استفاده از ثروت‌های ملی و عمومی با دلایل غیرقابل دفاع متوقف شده یا با مشکل مواجه شود.

رئیس جمهور با اشاره به برخورداری کشور از بدنه کارشناسی ارزشمند، بر بهره‌گیری شایسته از نظرات کارشناسی و تخصصی در زمینه پاسخگویی به درخواست‌های بهره‌برداری از عرصه‌های طبیعی تاکید کرد و اظهار داشت: پس از اعمال دقیق قوانین و مقررات در ارائه مجوزها با رویکرد حل مسئله، قدم بعدی نظارت و پایش دقیق اجرای سیاست‌ها و چارچوب‌های حفاظتی از سوی بهره‌برداران و اعمال قاطع و جدی قانون علیه خاطیان و متخلفان است.

دیگر خبرها

  • تاکید رئیس جمهور بر مردمی‌سازی و به‌کارگیری فناوری‌های روز در حفاظت محیط زیست
  • بهره برداری از باند دوم پل هادی آباد کارون
  • روند اجرایی پروژه‌های عمرانی استان خوزستان باید تسریع شود
  • از تردد غیرضرور در نزدیکی کلونی‌های پرندگان تالاب انزلی خودداری کنید
  • عوارض آزادراه تهران-شمال در اختیار محیط زیست
  • پاکسازی سفیدرود از ادوات صید غیرمجاز و برخورد قاطع با متخلفان آغاز شد
  • بررسی مشکلات و معضلات رودخانه کن
  • همکاری دانشکده آب اهواز در حل چالش‌های زیست محیطی خوزستان
  • حقابه هورالعظیم چگونه تامین می‌شود؟
  • انتقال آب رودخانه ماربر، تیشه‌ای بر ریشه رودخانه و سد کارون۳