Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صدای ایران»
2024-05-03@01:37:36 GMT

آب کارون به عراق نمی رود

تاریخ انتشار: ۲۳ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۱۶۳۰۳۰

آب کارون به عراق نمی رود

وزیر نیرو گفت:‌ هیچ طرح و برنامه ای برای انتقال آب به خارج از مرزهای کشور نداریم.
به گزارش صدای ایران از ایسنا اردکانیان در حاشیه جلسه هیات دولت درباره شایعه  انتقال آب کارون به  بصره اظهار کرد:‌ رسما اعلام می‌کنم هیچ برنامه ای برای انتقال آب به بیرون مرزها تحت هیچ شرایطی نداریم . چنین مباحثی در دهه هشتاد هم مطرح ، ولی منتفی شد و الان  هم این بحث‌ها منتفی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 
وی در  پاسخ به سوالی در مورد گرانی قبض‌های برق تصریح کرد: طبق مصوبه دولت از اول  اردیبهشت قبض‌های برق افزایش 7 درصدی داشته است.
اردکانیان درباره اظهارلات نتانیاهو برای حل مشکل آب  در کشور نیز خاطر نشان کرد: ایران سابقه چند هزار ساله در  مدیریت آب دارد و ما می توانیم مبنعی برای  سایرین  برای ارائه شیوه‌ های سازگاری با آب باشیم، البته مشکلاتی هم داریم و به فناوری‌های جدید نیازمندیم، اما  به همه ابزارها و فناوری‌ها دسترسی کامل داریم .
وی با اشاره به سابقه  قرارداد صلح اعراب و اسرائیل خاطرنشان کرد: مسئله آبی یکی از مهمترین مسائل این قرارداد بودتا حق  آبه  رسمی کشورهای عربی نادیده گرفته شود و از  این طریق مسئله جنگ آب تئوریزه شود، حال احتمالا با توجه به بعضی بی‌مبالاتی‌های  برخی تریبون‌داران آنها به این هوس افتاده اند که تنازع آب را در ایران گسترش داده و اطلاعات مربوط به  منابع آب در کشور را به دست آورند تا بدانند چه اختلافاتی بر سر آب  در کشور وجود دارد، اما مردم هیچ‌وقت در  زمین این دولت غاصب بازی  نکرده اند و وظیفه تریبون داران این است که موضوع آب را از لیست رقابت‌های سیاسی واجتماعی خود خارج کنند و اجازه دهند مسئولان این مشکل را حل کنند.
وزیر نیرو در پاسخ به این سوال که بارش‌های اخیر چه تاثیری در کمبود آب در کشور داشته است بیان کرد: به طور متوسط نسبت به سال گذشته 27 درصد بارش‌ها کمتر  شده است. در استان‌هایی مثل سیستان، هرمزگان، بوشهر، کرمان و فارس این عدد حتی به 75 درصد نیز می رسد. البته استان‌های شمال غرب و غرب شرایط  خوبی دارند و  و افزایش بارش‌ها به بالای 20 درصد رسیده است. به طور طبیعی بارش تاثیر مثبتی روی کمبود آب دارد ، متاسفانه در پاییز و زمستان سال گذشته در وضعیت نامناسبی بودیم و تا پایان اسفند فقط 100 میلیمتر بارش داشتیم اما در بهار این بار ش‌ها جبران شد.
اردکانیان با بیان  اینکه حدود 5هزار مگاوات کاهش تولید برق نسبته به مصرف پیش  بینی شده در تابستان  داریم تاکید کرد: از همین حالا باید به اصلاح مصرف بپردازیم تا تابستان را بدون مشکل سپری کنیم.
به نقل از ایسنا، وی تاکید کرد: راه‌حل نهایی مسائل آب این است که علاوه بر صرفه جویی در بخش صنعت و شرب، اصلاح الگوی کشت مناسب داشته باشیم که طرح های جهاد کشاوزی در این زمینه آماده شده، ولی این هدف با اقدام یک دستگاه به تنهایی به دست نمی آید و همه باید در قالب کارگروه ملی آب همکاری کنند.  همچنین باید به دنبال بازیافت آب موجود باشیم. دانش و فناوری تصفیه آب را داریم، اما مسئله مالی است . حدود 3 میلیارد متر مکعب پساب بیش از این که امروز تصفیه می‌شود باید تصفیه شود ودر بخش  صنعت و کشاورزی مورد استفاده قرار گیرد.

منبع: صدای ایران

کلیدواژه: وزیر نیرو انتقال آب کارون کارون آب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۱۶۳۰۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتقال آب رودخانه ماربر، تیشه‌ای بر ریشه رودخانه و سد کارون۳

گروه استان‌های ایسکانیوز؛ چهارمحال و بختیاری-تامین آب در مناطق خشک و در دوره‌های خشکسالی، برای موضوعات مختلفی از جمله شرب، کشاورزی و صنعت، همواره یکی از موضوعات پر مناقشه، از سالیان گذشته تا به امروز بوده است.

مناقشاتی که عمدتاً محوریت آن، غیرمجاز بودن انتقال‌های آب، خصوصا انتقال‌های آب بین حوضه‌ای است؛ مسئله‌ای که هم قوانین بین‌المللی و هم قوانین ملی به آن اذعان دارند و بارها مسئولان مختلف، گفته‌اند که انتقال آب بین حوضه‌ای غیرقانونی است.

در این بین اگرچه برخی انتقال‌های آب بین حوضه‌ای در دهه‌های اخیر برای تامین آب شرب مناطق مختلف کشور صورت گرفته است، اما نمی‌توان از تاثیرات مخرب انتقال‌های آب، چشم پوشی کرد.

خصوصاً اینکه در برخی موارد حقوق مبدأ، حقوق محیط زیست و سایر حقوق هم رعایت نشده است؛ برای همین اعطای مجوز در زمینه انتقال‌های آب بین حوضه‌ای، اخیراً، یکی از پرچالش‌ترین مباحث حوزه آبی است.

چند روزی است، اهالی بخش پادنا شهرستان سمیرم، نسبت به احداث سد و انتقال آب رودخانه ماربر، اعتراض خود را در محافل و در کوچه‌ها و خیابان‌ها بیان می‌کنند.

انتقال آبی که قرار است آب رودخانه ماربر را از بخش پادنای شهرستان سمیرم به مرکز استان اصفهان منتقل کند، یک انتقال آب بین حوضه‌ای که از حوضه آبریز کارون به حوضه زاینده‌رود و البته بین حوضه‌های اصلی، یعنی انتقال آب از حوضه اصلی آبریز خلیج فارس به فلات مرکزی است.

به گفته اهالی این منطقه، این انتقال آب مجوز وزارت نیرو و مجوزهای زیست‌محیطی را ندارد و بدون رعایت حقوق مبدأ، در حال انجام است؛ مسئله‌ای که کشاورزی و شرب منطقه را نیز تحت تأثیر خود، قرار می‌دهد.

البته که این نکته را هم باید گفت که رودخانه ماربر، یکی از سرشاخه‌های رودخانه خرسان و نهایتاً سرشاخه رودخانه کارون است؛ یعنی در صورتی که انتقال آب رودخانه ماربر، انجام شود، شاهد کم‌آب شدن رودخانه خرسان و نهایتاً کم‌آب شدن رودخانه کارون و سد کارون۳ هستیم.

مسئله‌ای که قطعاً طبیعت و محیط زیست استان‌های اصفهان، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویر احمد و خوزستان را تحت تأثیر خود قرار داده و اثرات مخرب و زیان‌باری دارد.

کنشگر اجتماعی*

انتهای پیام/

کد خبر: 1228772 برچسب‌ها سد آبی چهارمحال استان خوزستان اصفهان

دیگر خبرها

  • باند دوم پل هادی‌آباد شهرستان کارون به بهره‌برداری رسید
  • بهره برداری از باند دوم پل هادی آباد کارون
  • درخواست فدراسیون تیراندازی عراق از ایران
  • تأکید عراق بر پایبندی به توافق امنیتی با ایران
  • تماشای «العهد الأبدی» در کارون
  • میدان‌داری شرکت‌های ایرانی در میدان‌های نفت و گاز غرب کارون
  • فعالسازی خط مسافری دریایی خرمشهر به بصره
  • تلمبه ESP چاه شماره ۳۶۷ میدان اهواز در شرکت نفت و گاز کارون راه‌اندازی شد
  • جمع‌آوری یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون فوت‌مکعبی گازهای همراه
  • انتقال آب رودخانه ماربر، تیشه‌ای بر ریشه رودخانه و سد کارون۳